×
Home Nieuws Livescore

Kraay jr. begrijpt keuze Steijn: Van den Boomen op bank door overdreven balgedrag

Kraay jr. begrijpt keuze Steijn: Van den Boomen op bank door overdreven balgedrag
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 12:24 uur

In een opmerkelijke zet koos Ajax-trainer Maurice Steijn ervoor om Branco van den Boomen op de bank te laten beginnen in de uitwedstrijd tegen Ludogorets. Deze beslissing werd begrepen door niemand minder dan Hans Kraay jr., die zijn inzicht deelde tijdens een interview met ESPN.

Kraay erkende dat Van den Boomen een indrukwekkende eerste bal vooruit kan spelen, maar hij wees er ook op dat de middenvelder soms te ver gaat in zijn drang om elke bal vooruit te spelen. "Hij forceert het soms een beetje. Er waren echt een paar slechte ballen tussen", aldus Kraay. Het was de eerste keer dat Van den Boomen een officiële wedstrijd begon als wisselspeler bij Ajax.

Desondanks zag Kraay ook de vernieuwende elementen die Van den Boomen toevoegt aan het spel van Ajax. "Als buitenspeler weet je dat je kunt gaan als hij de bal heeft. Dat is verfrissend. Alleen overdrijft hij het soms. Trainers willen graag balbezit, dus ik denk dat Steijn voor zekerheid heeft gekozen. Als hij een goede balans vindt, kan Van den Boomen zeker een rol spelen op het middenveld van Ajax."

Deze interessante analyse van Kraay werd al snel opgepikt door ESPN NL, die het nieuwsbericht deelde op hun Twitter-account. Het is duidelijk dat de beslissing van Steijn om Van den Boomen op de bank te laten beginnen voor de nodige discussie heeft gezorgd. Het blijft afwachten hoe de middenvelder zich zal ontwikkelen en of hij in de toekomst een vaste plek in het team zal veroveren.