×
Home Nieuws Livescore

Danny Buijs geel na kritiek op scheids tijdens Excelsior - Fortuna Sittard

Danny Buijs geel na kritiek op scheids tijdens Excelsior - Fortuna Sittard
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 08:48 uur

Danny Buijs, de flamboyante coach van Fortuna Sittard, is woedend op de vierde official tijdens de spannende wedstrijd tegen Excelsior. De Limburgse trainer kreeg tot zijn grote frustratie een gele kaart op advies van de scheidsrechter. Na het 2-2 gelijkspel staat Buijs voor de camera van ESPN om zijn ongenoegen te uiten.

Gevraagd naar zijn gele kaart en of hij iets tegen scheidsrechter Robin Hensgens heeft gezegd, reageert Buijs fel: "Ik heb helemaal niets tegen de scheids gezegd. Aan de zijlijn heb ik alleen geuit dat ik vond dat hij niet goed floot. Maar tegenwoordig heb je zo'n vierde official die meteen in zijn oortje begint te roepen: gele kaart, gele kaart!" Met een sarcastische ondertoon voegt hij eraan toe: "Misschien moet deze man zichzelf afvragen waarom hij vandaag de vierde official was."

De Fortuna-trainer vervolgt zijn betoog: "We leven toch in een vrij land? Als ik over de schreef ga of iets doms doe, dan moet ik de consequenties dragen. Maar zij moeten ook begrijpen dat als zij een paar fouten maken - en laten we eerlijk zijn, wij hebben net onze twee tegengoals geanalyseerd - ze niet meteen zo kinderachtig moeten doen en in dat oortje gaan tetteren over een gele kaart."

Het incident zorgt voor de nodige ophef en ESPN deelt het nieuws op Twitter: "Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs moet opmerking over de scheidsrechter met geel bekopen 🗣 'Niet gelijk zo kinderachtig in dat oortje gaan tetteren.' #excfor"