×
Home Nieuws Livescore

Kudus zet handtekening onder vijfjarig contract bij West Ham United. Transfer naar Londen is een feit!

Kudus zet handtekening onder vijfjarig contract bij West Ham United. Transfer naar Londen is een feit!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 23:48 uur

De Ghanese voetballer Mohammed Kudus staat op het punt om een sprong te maken naar de Engelse Premier League. Na een succesvolle medische keuring in Londen, zal hij zondag zijn handtekening zetten onder een lucratief vijfjarig contract bij West Ham United. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de altijd goed geïnformeerde Fabrizio Romano.

Het was al langer bekend dat Kudus de overstap zou maken naar West Ham, maar nu is de laatste hindernis ook genomen. Na een ongeschonden optreden in het Europa League-duel tegen Ludogorets, heeft de linkspoot zijn medische keuring met glans doorstaan. Hierdoor kan hij vol vertrouwen zijn krabbel zetten onder zijn nieuwe contract.

Ajax zal naar verluidt zo'n 45 miljoen euro ontvangen voor de transfer van Kudus, die drie jaar lang het shirt van de Amsterdamse club heeft gedragen. In 2020 haalde Ajax hem nog binnen voor een bedrag van negen miljoen euro, afkomstig van FC Nordsjaelland. Bij West Ham zal Kudus herenigd worden met zijn voormalige teamgenoot Edson Álvarez, die deze zomer ook de overstap maakte naar The Hammers.

Manager David Moyes heeft zich al kort uitgelaten over de komst van Kudus en toonde zijn vertrouwen in de speler. "Ik geloof dat hij hier vandaag (zaterdag, red.) is gekomen om zijn medische keuring te ondergaan", aldus Moyes. De verwachting is dat Kudus een belangrijke rol zal gaan spelen als middenvelder annex aanvaller in het team van West Ham.

Met de handtekening van Kudus onder het contract, kan West Ham United zich verheugen op een veelbelovende toevoeging aan hun selectie. De Ghanees zal zich de komende vijf jaar volledig kunnen richten op zijn avontuur in de Premier League, met de hoop om zijn stempel te drukken op het Engelse voetbal.