Home Nieuws Livescore

Man United ontsnapt aan puntenverlies na vroege achterstand tegen Forest

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 18:38 uur

Manchester United heeft op zaterdagmiddag een zenuwslopende overwinning behaald op Nottingham Forest in Old Trafford. De bezoekers stonden al na vier minuten met 0-2 voor, maar United wist uiteindelijk terug te komen. In de slotfase benutte Bruno Fernandes een strafschop, waardoor The Red Devils maar net een tweede opeenvolgend puntenverlies wisten te voorkomen.

Vorige week verloor United met 0-2 van Tottenham Hotspur, dus er stond veel druk op het behalen van een goed resultaat tegen Forest. Op basis van de eerste vier minuten leek United zich echter totaal niet bewust van deze druk. Al na twee minuten scoorde Taiwo Awoniyi, die te snel was voor de United-verdediging en uiteindelijk een wat knullige André Onana wist te passeren. Nog geen twee minuten later stond het al 0-2 door een doelpunt van Willy Boly, wat voor totale verbazing zorgde in Old Trafford. United had nog nooit zo snel een 0-2 achterstand opgelopen.

Daarna begon de thuisploeg aan het herstelproces. Christian Eriksen maakte nog voor rust de aansluitingstreffer door van dichtbij te scoren. Nog voor de rust kreeg Casemiro de kans op de gelijkmaker, maar hij kopte naast het open doel.

In de tweede helft had de Braziliaanse middenvelder meer succes. Fernandes gaf een voorzet van Marcus Rashford met zijn hoofd, waarna Casemiro de bal binnenwerkte. Zijn doelpunt bleek het begin van de ineenstorting van Forest, dat zich gedurende de hele wedstrijd dapper had verdedigd. In de 67e minuut kreeg de bezoekers een rode kaart. Joe Worrall haalde Fernandes neer toen hij op weg was naar het doel. Ondanks het spelen met tien man slaagde Forest er uiteindelijk niet in om een gelijkspel te behalen. In de slotfase werd Rashford onderuitgehaald door Danilo, waarna Fernandes koel bleef vanaf de strafschop: 3-2.

Hiermee was de comeback van United compleet. Ondanks de overwinning zullen er zorgen zijn voor Ten Hag, die opnieuw heeft gezien dat zijn ploeg vooral op defensief vlak nog verbeteringen moet maken.