×

Arsenal verspeelt punten tegen Fulham: 2-2 gelijkspel na rode kaart Bassey

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 18:24 uur

In een enerverende wedstrijd wist Arsenal helaas niet de volle drie punten te pakken in hun derde Premier League duel van het seizoen. Onder leiding van coach Mikel Arteta speelden ze gelijk tegen Fulham met een eindstand van 2-2. Opvallend was het debuut van voormalig Ajacied Calvin Bassey, die helaas een rode kaart ontving tijdens zijn eerste optreden in het shirt van The Cottagers.

De wedstrijd begon met Bassey en Kenny Tete in de basisopstelling van Fulham. De uitploeg kende een droomstart, mede dankzij een zwakke positie van Aaron Ramsdale kon Andreas Pereira al in de eerste minuut profiteren en de score openen met een 0-1 voorsprong. Arsenal leek snel gelijk te maken met een doelpunt van Martin Ødegaard, maar deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Pas in de tweede helft kwam Arsenal op stoom. Na een overtreding van Tete kregen The Gunners een strafschop, die keurig werd benut door Bukayo Saka. Slechts twee minuten later was het opnieuw raak voor Arsenal, ditmaal was het Eddie Nketiah die scoorde na een voorzet vanaf de linkerkant.

Helaas verliep het debuut van Calvin Bassey niet zoals gehoopt. Hoewel hij een prima wedstrijd speelde, ontving hij in de tweede helft zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Ondanks de numerieke minderheid wist Fulham niet veel later toch weer op gelijke hoogte te komen, dankzij een doelpunt van João Palhinha uit een corner.

Door het gelijkspel zakt Arsenal naar de tweede plek in de ranglijst, terwijl Fulham momenteel de elfde plaats bezet in de Premier League.