×
Home Livescore

Micky van de Ven maakt indruk bij Tottenham Hotspurs: Nederlandse verdediger schittert in Premier League

Micky van de Ven maakt indruk bij Tottenham Hotspurs: Nederlandse verdediger schittert in Premier League
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 17:36 uur

De Nederlandse sensatie Micky van de Ven heeft een verpletterende indruk gemaakt bij zijn debuut voor Tottenham Hotspurs. Na zijn twee eerste competitieduels kon niemand meer om hem heen, maar na de overwinning van Spurs op Bournemouth (0-2) zijn de Engelse media er zeker van: Van de Ven is een absolute topper.

"Hij stond onder druk, maar bleef kalm en was vanuit de verdediging belangrijk met zijn geweldige passes. Een uitmuntende prestatie van de nieuwe aanwinst, die indruk maakte met een aantal fantastische tackles", aldus FootballLondon, dat de voormalige FC Volendam-verdediger beloont met een welverdiende 8 als rapportcijfer.

Ook The Evening Standard is lovend en geeft hem hetzelfde cijfer. "Hij ziet er niet alleen uit als Toby Alderweireld, maar speelt ook als een reïncarnatie van hem." Alderweireld vormde jarenlang samen met Jan Vertonghen het hart van de Spurs-defensie. "Van de Ven is zowel aanvallend als verdedigend ontzettend sterk."

Zelfs 90min is lyrisch over de prestaties van de Jong Oranje-international. "Een uitstekende vertoning van de Nederlander, die zelfverzekerder oogde dan tegen United. Hij had Solanke (Dominic, red.) volledig onder controle."

Ook Sky Sports beloont Van de Ven met een 8 als rapportcijfer. Met de overwinning op Justin Kluivert en zijn teamgenoten is het team van trainer Ange Postecoglou voorlopig de trotse koploper van de Premier League.