×

Tottenham Hotspur blijft winnen onder Postecoglou: 0-2 zege bij Bournemouth

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 15:48 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Tottenham Hotspur onder leiding van de nieuwe coach Ange Postecoglou op zaterdagmiddag opnieuw laten zien dat ze in topvorm zijn. Op bezoek bij het Bournemouth van Justin Kluivert wisten ze met gemak een 0-2 overwinning te behalen, waardoor ze voorlopig aan de leiding gaan in Engeland.

Opvallend was de basisplaats van Micky van de Ven bij Spurs. De Nederlandse verdediger maakte deze zomer de overstap van VfL Wolfsburg en heeft sindsdien indruk gemaakt in het centrum van de verdediging. Dit was ook al te zien tijdens de 2-0 overwinning op Manchester United vorige week. Bij Bournemouth, dat tot nu toe slechts één punt heeft verzameld, stond Kluivert aan de aftrap.

Na ruim vijftien minuten spelen stond het al 0-1 voor Tottenham. James Maddison wist beheerst te scoren na een geweldige assist van Pape Matar Sarr. Het spel bleef spannend, maar na zestig minuten wist Spurs de score te verdubbelen. Dejan Kulusevski scoorde na goed voorbereidend werk van Destiny Udogie, die de bal maar net binnen de lijnen wist te houden. Dit bleek uiteindelijk het laatste hoogtepunt van de wedstrijd, mede dankzij de foutloze prestatie van Van de Ven.

Met deze overwinning heeft het team van Postecoglou, dat momenteel in topvorm is na het vertrek van Kane, zeven punten behaald uit drie wedstrijden. Hiermee staan ze voorlopig bovenaan in de Premier League.