×
Home Nieuws Livescore

FIFA schorst Rubiales na omstreden kus WK-finale. Onderzoek naar incident overschaduwt Spaanse zege.

FIFA schorst Rubiales na omstreden kus WK-finale. Onderzoek naar incident overschaduwt Spaanse zege.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2023 15:12 uur

De wereldvoetbalbond FIFA heeft een opmerkelijke beslissing genomen met betrekking tot Luis Rubiales, zo meldt een bron op de officiële website. Na een grondig onderzoek door de tuchtcommissie van de FIFA, is besloten om Rubiales te schorsen. De aanleiding hiervoor was de omstreden kus die de voorzitter van de Spaanse voetbalbond gaf aan speelster Jennifer Hermoso na de gewonnen WK-finale.

Gedurende de komende negentig dagen is Rubiales verboden om zich bezig te houden met enige voetbalgerelateerde activiteiten. In deze periode zal de FIFA een diepgaand onderzoek uitvoeren naar het veelbesproken incident, dat de glans van de WK-overwinning van Spanje heeft overschaduwd. Ondanks de immense druk weigerde de 46-jarige bestuurder op vrijdag zelf af te treden.

In plaats daarvan heeft de Royal Spanish Football Federation (RFEF) een opmerkelijke stap genomen door Jennifer Hermoso publiekelijk te bekritiseren. Eerder had de speelster aangegeven dat de kus niet met haar instemming plaatsvond. Als reactie hierop heeft de FIFA besloten dat Rubiales voorlopig geen enkel contact meer mag hebben met Hermoso, noch met haar entourage. Deze beperking geldt ook voor de Spaanse voetbalbond.

Deze schorsing en de daaropvolgende maatregelen hebben de voetbalwereld in rep en roer gebracht. Het is een ongekende situatie waarin de FIFA zich bevindt, en de uitkomst van het onderzoek zal ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor zowel Rubiales als Hermoso. De komende tijd zal duidelijk worden hoe deze controversiële gebeurtenis zich verder zal ontvouwen en welke impact het zal hebben op het Spaanse voetbal.