×
Home Nieuws Livescore

ADO Den Haag en SC Cambuur boeken overwinningen in KKD

ADO Den Haag en SC Cambuur boeken overwinningen in KKD
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 22:12 uur

ADO Den Haag verraste vrijdagavond vriend en vijand met een knappe overwinning op FC Den Bosch. De Haagse ploeg, onder leiding van de gedreven coach Darije Kalezić, had een moeilijke start van het seizoen met een gelijkspel tegen De Graafschap en een pijnlijke nederlaag tegen Roda. Maar in de derde speelronde wisten ze eindelijk de volle drie punten te pakken. Malik Sellouki opende de score voor ADO na bijna een uur spelen, maar Ilias Boumassaoudi bracht FC Den Bosch vijftien minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Gelukkig wist Daryl van Mieghem in de slotfase ADO weer op voorsprong te zetten, waardoor ze met een nipte overwinning naar huis gingen. Deze zege brengt ADO Den Haag op de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en geeft hen weer hoop voor de rest van het seizoen.

Ook SC Cambuur deed wat er van hen verwacht werd in de wedstrijd tegen Jong Ajax. De ploeg van Sjors Ultee had al vier punten behaald uit de eerste twee duels en ging vol vertrouwen de derde speelronde in. En terecht, want de fans werden in de eerste tien minuten al getrakteerd op twee prachtige doelpunten van Gabriel Misehuoy en Silvester van der Water. Na de gelijkmaker van Jong Ajax nam Cambuur het heft in handen en liep uit naar een comfortabele voorsprong. Michael Breij en Remco Balk zorgden ervoor dat de stand binnen een half uur op 3-1 stond. Jong Ajax deed nog wel iets terug via Rida Chahid, maar Cambuur gaf de voorsprong niet meer uit handen en maakte het af met een vierde doelpunt van Milan Smit. Jong Ajax staat na drie wedstrijden nog puntloos onderaan, terwijl Cambuur zich op de tweede plek nestelt met zeven punten.

In de overige wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie waren er ook enkele opvallende uitslagen. Roda JC versloeg TOP Oss met 2-0, terwijl VVV-Venlo met maar liefst 4-1 won van Jong FC Utrecht. De Graafschap moest thuis een nederlaag slikken tegen FC Emmen, dat met 1-0 won. En FC Eindhoven verraste NAC Breda met een 2-0 overwinning. Het belooft een spannend seizoen te worden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin elke wedstrijd weer voor verrassingen kan zorgen.