×
Home Nieuws Livescore

PEC Zwolle niet concreet over terugkeer Van den Belt, maar dat kan snel veranderen. Feyenoord ontkent uitgelekte lijst vertrekkers.

PEC Zwolle niet concreet over terugkeer Van den Belt, maar dat kan snel veranderen. Feyenoord ontkent uitgelekte lijst vertrekkers.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 18:13 uur

Bij PEC Zwolle is er op de hoogte gesteld van het feit dat Thomas van den Belt opnieuw mag vertrekken bij Feyenoord. Volgens Johnny Jansen is er echter nog geen concreet plan om de middenvelder terug te halen, maar dat kan snel veranderen.

Op donderdag heeft 1908 een lijst vrijgegeven met acht spelers die mogelijk zullen vertrekken bij Feyenoord. Van den Belt, die deze zomer werd overgenomen van PEC, staat op die lijst. Een tijdelijke overgang lijkt bespreekbaar na een teleurstellende voorbereiding. "We hoorden gisteren dat Thomas verhuurd mag worden, dat las ik in het nieuws", zegt Jansen voor de camera van RTV Oost. "Maar er is nog niet verder over gesproken."

"We hebben het er wel onderling over gehad in de staf: hey, hij mag weg. Een beetje zo. Maar verder is er nog niets over gezegd", vervolgt de coach. Hij sluit niet uit dat PEC een poging zal wagen om Van den Belt snel terug te halen. "Laat ik het zo zeggen: ik ga zo met Marcel (Boudesteyn, technisch directeur van PEC, red.) praten. Dan bespreken we altijd wat er nog mogelijk is en wat we moeten doen. Dan gaan we het een en ander met elkaar bespreken. Maar het is niet zo dat Thomas meteen bovenaan staat en dat we zeggen: die moeten we halen. Zo ver zijn we nog niet."

Vrijdag heeft Feyenoord-trainer Arne Slot echter duidelijk gemaakt dat de gelekte lijst met potentiële vertrekkers bij Feyenoord niet klopt. "Ik kan me voorstellen dat degene die dit naar buiten heeft gebracht, anti-Feyenoord is. Want het is absoluut niet waar dat wij onze spelers hebben aangeboden. Dat is honderd procent onwaar", aldus de trainer.