×
Home Nieuws Livescore

Bram Nuytinck onverstoord na confrontatie met boze NEC-supporters: "Italiaanse taferelen" — ESPN NL (@ESPNnl) August 25, 2023

Bram Nuytinck onverstoord na confrontatie met boze NEC-supporters:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 15:12 uur

Bram Nuytinck, de onverschrokken voetballer van NEC, laat zich niet van de wijs brengen door de recente gebeurtenissen rondom de spelersbus. Vorige week werden ze namelijk opgewacht door boze supporters na de nederlaag tegen Heracles Almelo. Maar Nuytinck, die in Italië heeft gespeeld, heeft wel wat meegemaakt. Hij heeft een dikke huid gekweekt in het land van de pasta en pizza.

"Ik heb echt bizarre dingen meegemaakt", vertelt Nuytinck aan ESPN. Hij heeft gespeeld voor Udinese en Sampdoria in Italië. "Vorig jaar werden er zelfs kogelbrieven naar mensen van de club gestuurd. Varkenskoppen werden voor de deuren van huizen gelegd. Dat zijn typisch Italiaanse taferelen, dat kun je echt niet goedpraten. In het moderne voetbal gebeuren dit soort dingen soms, het gaat echt te ver."

Als je het vergelijkt met wat er nu bij NEC gebeurt, dan zijn de boze supporters nog redelijk beschaafd. Deze week werden er verhuisdozen voor de poorten van het Goffertstadion geplaatst, met daarop de namen van trainer Rogier Meijer, algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Carlos Aalbers.

Maar ondanks deze onrustige tijden, is er volgens Nuytinck geen sprake van een crisis. "Nee, dat wil ik niet horen." Hij erkent wel dat er druk staat op de komende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Het is eigenlijk best vreemd, op de derde speeldag al. Maar ik denk dat je die druk ook moet voelen, soms is het zelfs goed om die druk te voelen. Het maakt je scherper."