×
Home Livescore

Transferbeleid Ajax onder vuur: Marco van Basten kritisch op late handelen

Transferbeleid Ajax onder vuur: Marco van Basten kritisch op late handelen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 13:48 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Marco van Basten zijn ongenoegen geuit over het transferbeleid van Ajax. De voormalige voetballegende begrijpt niet waarom de club pas zo laat in de transferperiode actie onderneemt. Ruud Gullit voegt zich bij Van Basten en suggereert dat het mislopen van Champions League-voetbal een belangrijke factor is voor het uitblijven van versterkingen.

Tijdens de wedstrijd tegen Ludogorets kon Ajax nog niet beschikken over de nieuwe aanwinsten Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gaston Avila. Van Basten uit zijn verbazing: "Dat is toch vreemd? Je speelt nu kwalificatiewedstrijden voor de rest van het seizoen, terwijl je drie van je nieuwe spelers niet mag opstellen." Hij deelt zijn mening bij Ziggo Sport. Zowel trainer Maurice Steijn als technisch directeur Sven Mislintat hebben herhaaldelijk aangegeven te hopen op 'topversterkingen'. Van Basten voegt eraan toe: "En dan is er een grote kans dat je je niet kwalificeert voor de Europa League."

Gullit tempert de kritiek en wijst op het feit dat Ajax geen Champions League speelt. Volgens hem is dat de reden waarom spelers minder geneigd zijn om naar Ajax te komen. Van Basten is echter van mening dat Ajax het transferbeleid eerder op orde moet hebben. "Als je een beleid hebt en je hebt goede spelers op het oog, dan haal je ze in mei en juni, niet in augustus", betoogt hij. Gullit voegt eraan toe dat er ook spelers zijn die op het laatste moment niet willen komen. Hij verwijst naar de situatie met Avila, die aanvankelijk niet naar Ajax wilde, maar uiteindelijk toch moest.

Deze kritiek van Van Basten en Gullit werpt een interessant licht op de transferactiviteiten van Ajax. Het is duidelijk dat er verschillende meningen zijn over het tijdstip en de effectiviteit van het transferbeleid van de club. Het blijft afwachten hoe Ajax hiermee om zal gaan en of ze alsnog in staat zullen zijn om de gewenste versterkingen binnen te halen.