×
Home Nieuws Livescore

Jay Gorter straalt na succesvol Europees debuut voor Ajax

Jay Gorter straalt na succesvol Europees debuut voor Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 11:49 uur

Jay Gorter, de talentvolle doelman van Ajax, straalt van tevredenheid na zijn indrukwekkende optreden tijdens zijn Europese debuut. In de wedstrijd tegen Ludogorets wist hij de Amsterdammers meerdere malen te behoeden voor tegendoelpunten, wat resulteerde in een overtuigende 1-4 overwinning.

Voor Gorter was het een bijzonder moment om voor het eerst in een Europese wedstrijd onder de lat te staan. "Dit is iets waar je als kleine jongen alleen maar van kunt dromen", vertelt hij enthousiast aan Ajax TV. "Ik heb altijd vanaf de zijlijn toegekeken tijdens de Champions League en Europa League wedstrijden, maar nu kreeg ik eindelijk de kans om zelf te schitteren. Ik ben ontzettend blij en trots, vooral omdat ik dit in het Ajax-shirt mocht doen."

Door de blessure van GerĂ³nimo Rulli heeft Gorter momenteel de positie van eerste doelman in handen, waarbij hij de concurrentiestrijd met Diant Ramaj heeft gewonnen. "Dit is absoluut een mentale opsteker voor mij", bevestigt Gorter. "Ik heb lang gewacht op het moment om mezelf te laten zien. Na de gelijkspel tegen Excelsior vorige week, had het team een overwinning nodig en ik kon wel wat zelfvertrouwen gebruiken. Deze wedstrijd heeft me daar zeker bij geholpen."

Met een gevoel van opluchting blikt Gorter terug op zijn prestatie. "Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik echt begonnen ben. Ik heb mezelf kunnen laten zien en laten zien wie Jay is", aldus de jonge doelman, die met zijn uitstekende optreden de harten van de Ajax-fans heeft veroverd.

Het Europese debuut van Jay Gorter heeft ook de aandacht getrokken van ESPN NL, die zijn prestatie omschrijft als iets waar je als kleine jongen alleen maar van kunt dromen.