×
Home Nieuws Livescore

Erik ten Hag moet het zonder Luke Shaw doen, kansen voor Tyrell Malacia? Shaw geblesseerd, Malacia in beeld bij Manchester United.

Erik ten Hag moet het zonder Luke Shaw doen, kansen voor Tyrell Malacia?

Shaw geblesseerd, Malacia in beeld bij Manchester United.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 10:12 uur

Erik ten Hag zal de komende tijd moeten improviseren zonder de aanwezigheid van Luke Shaw. De linkervleugelverdediger van Manchester United is helaas geblesseerd geraakt, maar deze tegenslag biedt mogelijk nieuwe kansen voor Tyrell Malacia.

Hoewel Malacia afgelopen zomer de overstap maakte van Feyenoord naar Manchester United, kreeg Shaw tot nu toe de voorkeur van manager Ten Hag. Maar nu Shaw 'meerdere weken' aan de zijlijn moet blijven vanwege een spierblessure, kan dit wellicht betekenen dat Malacia vaker in actie zal komen. Opvallend genoeg heeft Malacia zelf net een soortgelijke blessure achter de rug.

Vanwege deze blessure miste de Nederlandse international een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, inclusief het trainingskamp in de Verenigde Staten. Hij was nog niet inzetbaar tijdens de wedstrijden tegen Wolverhampton Wanderers (1-0 winst) en Tottenham Hotspur (2-0 verlies). Vorig jaar speelde de 24-jarige Rotterdammer 22 wedstrijden in het eerste elftal.

De blessure van Shaw is een nieuwe tegenslag voor Ten Hag, die vorige week ook al Mason Mount geblesseerd zag uitvallen. Naar verluidt zal de middenvelder tussen de vier en zes weken aan de zijlijn moeten blijven.