×
Home Livescore

Joël Piroe op weg naar medische keuring bij Leeds United, transfer naar Swansea City bijna rond!

Joël Piroe op weg naar medische keuring bij Leeds United, transfer naar Swansea City bijna rond!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 09:24 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Joël Piroe zijn weg gevonden naar een medische keuring bij Leeds United, volgens de altijd goed geïnformeerde Fabrizio Romano. De Nederlandse spits, die een indrukwekkend seizoen achter de rug heeft in het Championship, staat op het punt om Swansea City te verlaten.

Romano meldt dat de medische keuring bij Leeds al gepland staat en binnenkort zal plaatsvinden. Er is al overeenstemming bereikt tussen Swansea en de toekomstige werkgever van Piroe. De Italiaanse transferexpert verwacht dat de deal aan het einde van deze week officieel zal worden bevestigd.

Met deze transfer heeft Piroe zijn gewenste overstap te pakken. In eerste instantie leek het erop dat The Swans de 24-jarige Nederlander niet wilden laten gaan, maar nu hebben ze toch besloten om in zee te gaan met het laatste bod van Leeds, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

Piroe heeft de afgelopen twee jaar indruk gemaakt bij Swansea. Afgelopen seizoen wist hij maar liefst negentien keer het net te vinden. De 24-jarige spits kwam twee jaar geleden voor een bedrag van één miljoen euro over van PSV. In het seizoen 2019/20 speelde hij ook nog voor Sparta Rotterdam.

Update: Piroe is nu officieel speler van Leeds, naar verluidt heeft de club 13 miljoen euro betaald aan Swansea City. De spits heeft een contract getekend tot medio 2027. Ook in Eindhoven zullen ze blij zijn met dit nieuws, aangezien PSV naar verluidt meer dan één miljoen euro ontvangt dankzij het doorverkooppercentage.