×

Ajax-trainer wisselt Brobbey wegens blessure, Gorter schittert in doel

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 08:14 uur

In een opmerkelijke wending heeft Ajax-trainer Maurice Steijn besloten om Brian Brobbey in de rust van de wedstrijd te vervangen vanwege lichte fysieke ongemakken. De jonge spits had kort daarvoor met een indrukwekkende kopbal de score op 0-3 gebracht in het uitduel tegen Ludogorets.

Met een slimme kopbal tussen de benen van Ludogorets-doelman Sergio Padt wist Brobbey een voorzet van Wijndal in het net te laten belanden. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol als balvaste spits bij het tweede doelpunt van Ajax. Na 45 minuten werd hij echter naar de kant gehaald vanwege de genoemde klachten. RTL 7-verslaggever Patrick Leemans, die ter plaatse was, meldde dat Ajax aangaf dat Brobbey vanwege lichte klachten gewisseld werd. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de ernst van de klachten.

Een speler die wel de volle negentig minuten speelde, was Jay Gorter. De doelman maakte indruk na rust met een aantal uitstekende reddingen, waar ook Steijn zeer tevreden over was. "Jay was op cruciale momenten erg belangrijk. Ze konden hem alleen vanaf de strafschopstip verslaan. En zelfs daar zat hij dichtbij", aldus de 49-jarige coach voor de camera van RTL 7.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-3 overwinning voor Ajax, mede dankzij de inzet van Brobbey en de uitstekende prestaties van Gorter. Het is nu afwachten hoe ernstig de fysieke klachten van Brobbey zijn en of hij snel weer in actie kan komen voor de Amsterdammers.