×
Home Livescore

Ajax met zure nasmaak na 1-4 zege bij Ludogorets, aldus Van Basten & Gullit

Ajax met zure nasmaak na 1-4 zege bij Ludogorets, aldus Van Basten & Gullit
Markus Spiske ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 23:00 uur
Laatst geüpdatet: donderdag 24 augustus 2023 23:31 uur

Ajax verlaat Bulgarije met een lichtelijk bittere nasmaak, ondanks hun overwinning van 4-1 op Ludogorets, zo beweren Marco van Basten en Ruud Gullit. Volgens de analytici van RTL 7 speelde Ajax een sterke eerste helft, maar zakten ze behoorlijk weg in de tweede helft.

Op donderdagavond liet Ajax een uitstekende indruk achter in Bulgarije tegen Ludogorets. Bij de rust stond het al 0-3 dankzij doelpunten van Mohammed Kudus (twee keer) en Brian Brobbey. Na de pauze gaf het team van trainer Maurice Steijn echter een aantal kansen weg en incasseerde uiteindelijk nog een tegendoelpunt. "De eerste helft was goed, maar de tweede helft was niet echt indrukwekkend", aldus Van Basten in de studio van RTL 7.

Gullit voegt eraan toe: "Je zou liever willen dat je slecht begint en dat het in de tweede helft beter wordt. Dat onthoud je. Het is jammer dat je zo'n tweede helft weggeeft aan de tegenstander."

Vervolgens wordt de voormalige topvoetballer gevraagd of het niet vreemd is om een kleine terugval te ervaren bij een grote voorsprong. "Eigenlijk wel. Je bouwt namelijk vertrouwen op. Er is niets lekkerder dan met een clean sheet te eindigen. Vooral voor die keeper, want Jay Gorter was geweldig. Hij heeft ons eigenlijk nog gered. Maar hij was toch teleurgesteld dat die penalty erin ging. Je wilt gewoon die nul behouden, en dat was ook de juiste wedstrijd ervoor", concludeert Gullit.

Ondanks de 4-1 overwinning zijn Gullit en Van Basten nog steeds kritisch over de tweede helft van Ajax.