×
Home Nieuws Livescore

Van Basten onder de indruk van Ajax in Conference League-voorrondeduel met Ludogorets: Kudus en Brobbey schitteren!

Van Basten onder de indruk van Ajax in Conference League-voorrondeduel met Ludogorets: Kudus en Brobbey schitteren!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 22:01 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten is diep onder de indruk van het optreden van Ajax in de voorronde van het Conference League-duel met Ludogorets. In een spectaculaire wedstrijd in Bulgarije wist Mohammed Kudus al vroeg in de wedstrijd zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong te zetten, waarna Brian Brobbey vlak voor rust de Amsterdammers naar een 0-3 voorsprong kopte.

Tijdens de nabeschouwing van de eerste helft bij Ziggo Sport begon Van Basten zijn analyse met de woorden: "In het begin was Ajax wat onzeker en rommelig. Maar uiteindelijk bracht het eerste doelpunt een golf van positieve energie teweeg en groeide het vertrouwen. Kudus' doelpunt zorgde ervoor dat Ludogorets besefte dat het een zware avond zou worden, terwijl Ajax juist de rust en het vertrouwen kreeg dat ze nodig hadden. Dit is waar ze nu toe in staat zijn. Het is voetbal op zijn best. Het ziet er allemaal zo verzorgd uit."

Het lijkt er sterk op dat Ajax deze wedstrijd gemakkelijk zal winnen, hoewel Van Basten voorafgaand aan de wedstrijd in Bulgarije nog dacht dat het een lastige opgave zou worden voor de Amsterdammers. "Ik had verwacht dat het een chaotische wedstrijd zou worden. Maar het waren juist die twee momenten van Kudus die de wedstrijd in één klap beslisten."

Met deze overtuigende prestatie lijkt Ajax klaar te zijn om de Conference League te veroveren en hun stempel te drukken op het Europese voetbal. De fans kunnen zich verheugen op nog meer spektakel en succes in de komende wedstrijden.