×
Home Nieuws Livescore

Van Basten onvermurwbaar: "Ajax is FC Amsterdam, ze zijn de weg kwijt"

Van Basten onvermurwbaar:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 20:36 uur

Voormalig voetbalicoon Marco van Basten heeft geen spijt van zijn scherpe uitspraken over Ajax tijdens het programma Rondo. In een voorbeschouwing op de eerste Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Ludogorets in Bulgarije, heeft Van Basten nog wat extra olie op het vuur gegooid.

"De huidige prestaties van Ajax doen mij eerder denken aan FC Amsterdam", aldus Van Basten. Deze uitspraak heeft behoorlijk wat opschudding veroorzaakt, mede omdat Van Basten in het verleden zelf geen overtuigend transferbeleid heeft gevoerd in de Johan Cruijff Arena. "Maakt het mij iets uit of mensen vinden dat ik geen recht van spreken heb? Absoluut niet", reageert hij donderdagavond bij Ziggo Sport.

Van Basten gaat verder: "Het enige wat Sven Mislintat (technisch directeur, red.) doet, is geld uitgeven aan spelers. Maar het is nog maar de vraag of dit wel vruchten afwerpt. Hij heeft al tachtig miljoen euro uitgegeven, maar ik ben nog niet overtuigd."

"Ze zijn bij Ajax volledig de weg kwijt", vervolgt de voormalige topspits. "Vorig jaar was een ramp, met alle miskopen. Als het dit seizoen weer misgaat, dan is Ajax echt de pineut. De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, dragen de schuld. Ajax is het boegbeeld van het Nederlandse voetbal, maar Feyenoord en PSV hebben de helft van het budget en spelen wél in de Champions League."

Van Basten vindt dat het Ajax-bestuur nu duidelijkheid moet verschaffen. "Op dit moment is daar geen sprake van. Ik ben niet boos op Ajax, ik maak me zorgen."