×
Home Nieuws Livescore

Steijn verrast met basiskeuze Taylor boven Van den Boomen in Europa League duel tegen Ludogorets

Steijn verrast met basiskeuze Taylor boven Van den Boomen in Europa League duel tegen Ludogorets
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 20:24 uur

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft voor een verrassing gezorgd door Branco van den Boomen niet op te stellen in de basiself voor de Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets. In plaats daarvan heeft Kenneth Taylor een basisplaats gekregen. Steijn legt uit dat hij tactisch voor Taylor heeft gekozen omdat hij denkt dat hij de positie beter kan invullen. Dit heeft niets te maken met het spelen van Steven Berghuis, benadrukt Steijn.

Steijn legt verder uit dat Ludogorets met twee aanvallende middenvelders speelt en dat hij denkt dat Ajax met Taylor beter in balans is. Van den Boomen is teleurgesteld, maar begrijpt de uitleg van Steijn. Eerder was Taylor teleurgesteld toen hij niet in de basis stond, dus nu is het de beurt aan Van den Boomen.

Naast Taylor is ook Owen Wijndal een opvallende naam in de basiself van Ajax. In de eerste twee competitiewedstrijden koos Steijn nog voor Anass Salah-Eddine, maar dat was volgens hem niet overtuigend genoeg. Daarom heeft hij nu gekozen voor Wijndal, die volgens Steijn dicht bij Salah-Eddine zit in kwaliteit. Gaston Ávila, de nieuwe linksback van Antwerp, is nog niet speelgerechtigd.