×
Home Nieuws Livescore

Excelsior verrast met toptransfer: jonge spits Troy Parrott komt over van Tottenham Hotspur.

Excelsior verrast met toptransfer: jonge spits Troy Parrott komt over van Tottenham Hotspur.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 20:12 uur

Excelsior Rotterdam heeft een verrassende transfer gerealiseerd op de transfermarkt. De club heeft de 21-jarige spits Troy Parrott weten aan te trekken van Tottenham Hotspur. Parrott wordt voor รฉรฉn seizoen gehuurd door de Kralingers.

Parrott stond bekend als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Tottenham en heeft zelfs minuten gemaakt in de Premier League. Helaas is het hem niet gelukt om door te breken bij de Engelse club. Na verschillende verhuurperiodes bij Millwall, Ipswich Town, MK Dons en Preston North End, hoopt hij nu zijn geluk te vinden bij Excelsior.

"Ik heb met verschillende mensen gesproken over het Nederlandse voetbal en ik ben erg enthousiast over de technische speelstijl die hier gehanteerd wordt", aldus Parrott op de website van zijn nieuwe club. "Ik houd ervan om aan de bal te zijn en deze rond te spelen. Dat is iets wat hier veel gebeurt. Daarom wilde ik graag naar Excelsior komen."

Parrott heeft al twintig interlands gespeeld voor het Ierse nationale team. Slechts twee maanden geleden viel hij nog twee keer in tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Op 10 september staat de wedstrijd Ierland - Nederland op het programma. Het contract van Parrott bij Tottenham loopt volgend jaar af.

Excelsior heeft zich deze zomer al flink versterkt met spelers als Reuven Niemeijer, Richie Omorowa, Kik Pierie, Ian Smeulers, Oscar Uddenรคs, Casper Widell en Arthur Zagre. Daarnaast worden Mimeirheil Benita, Lennard Hartjes en Cisse Sandra gehuurd. In de eerste twee speelrondes van de Eredivisie heeft Excelsior al vier punten weten te pakken.


Troy Parrott heeft zich voor de rest van het seizoen 2023/24 aangesloten bij Excelsior Rotterdam in de Eredivisie. Veel succes, Troy! ๐Ÿ‘Š

โ€” Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) August 24, 2023