×
Home Nieuws Livescore

"Saudische clubs proberen Kudus-deal Ajax-West Ham te kapen, West Ham twijfelt" - Sky Sports

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 20:00 uur

In een verrassende wending lijkt Mohammed Kudus niet langer op weg te zijn naar West Ham United, maar zijn er clubs uit Saudi-Arabië die proberen om op het laatste moment de deal te kapen. Dit opmerkelijke nieuws werd donderdagavond onthuld door Sky Sports.

Vanuit Saudi-Arabië worden er 'late moves' gemaakt voor Kudus, zo wordt gemeld. Het is echter nog niet bekend om welke clubs het precies gaat. Deze zomer hebben clubs als Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr en Al Hilal zich al versterkt met diverse topspelers. Een bijkomend voordeel voor de Saudische clubs is dat de transferperiode twee weken langer doorloopt dan in Europa.

De inmenging vanuit Saudi-Arabië schijnt voor nieuwe twijfels te zorgen bij West Ham United. De kansen van The Hammers om Kudus binnen te halen worden nu geschat op 50/50, aldus Sky Sports.

Kudus zal donderdagavond om 20.00 uur aan de aftrap staan bij Ajax voor de Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets. Dit zou mogelijk zijn laatste optreden kunnen zijn voor de Amsterdammers. Eerder deze week bereikte West Ham een akkoord met Ajax over een transfersom van 45 miljoen euro, inclusief een doorverkooppercentage van tien procent.

Als Kudus naar Engeland gaat, kan hij een contract tekenen voor vijf seizoenen, met een optie voor een zesde jaar. West Ham heeft deze zomer al Edson Álvarez weggehaald bij Ajax, wat een grote aderlating was voor de Amsterdammers.