×
Home Livescore

Feyenoord wint opnieuw 'Beste grasmat Eredivisie 2022-2023'. De Kuip blijft onverslaanbaar.

Feyenoord wint opnieuw 'Beste grasmat Eredivisie 2022-2023'. De Kuip blijft onverslaanbaar.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 19:49 uur

Feyenoord triomfeert opnieuw met een ongeëvenaard groen tapijt in De Kuip. Voor de negende keer op rij is het stadion uitgeroepen tot de absolute grasmatkoning van Nederland. De prijs voor het 'Beste veld van de Eredivisie seizoen 2022-2023' werd donderdagmiddag uitgereikt door niemand minder dan Evgeniy Levchenko, de voorzitter van de Spelersvakbond VVCS.

Mario Spaans, de huidige meester van het gras in Stadion Feijenoord, kon zijn geluk niet op: "Dit is voor ons als veldteam natuurlijk de kers op de taart. Sinds vorig jaar november zijn we keihard aan het werk om het veld in De Kuip, evenals de velden op 1908 en Varkenoord, in optimale conditie te krijgen. Het is fantastisch dat we het succesvolle kampioensjaar van Feyenoord 1 kunnen bekronen met deze eervolle prijs. En het houdt niet op, want het komende seizoen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder de Champions League."

De winnaar van de beste grasmat van Nederland wordt bepaald door de aanvoerders van alle Eredivisie-clubs. Aan het einde van het seizoen krijgt elke captain de kans om zijn stem uit te brengen op de club die volgens hem over de meest voortreffelijke grasmat beschikt.