×
Home Nieuws Livescore

Jérémy Doku, Belgische sensatie, versterkt Man City voor recordbedrag.

Jérémy Doku, Belgische sensatie, versterkt Man City voor recordbedrag.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 19:36 uur

Jérémy Doku, de jonge Belgische sensatie, heeft zijn droomtransfer naar een van de grootste clubs ter wereld gerealiseerd. Manchester City heeft officieel bevestigd dat ze de vleugelaanvaller hebben aangetrokken voor een duizelingwekkend bedrag van 65 miljoen euro. Deze overgang maakt Doku de duurste vertrekker ooit bij zijn voormalige club, Stade Rennes.

De onderhandelingen tussen Manchester City en Rennes waren deze week in volle gang en hebben uiteindelijk geleid tot een akkoord. Doku zelf was al langer enthousiast over de transfer en hoefde niet lang na te denken toen het belletje van City-manager Pep Guardiola kwam.

Met zijn transfer naar Manchester City treedt Doku in de voetsporen van grote namen als Riyad Mahrez. De 21-jarige Belg zal een contract tekenen dat hem tot medio 2028 aan de club bindt. Hij zal de vleugelpositie overnemen van Mahrez, die voor 35 miljoen euro naar Al Ahli vertrok.

De transfer van Doku heeft niet alleen gevolgen voor de betrokken clubs, maar ook voor zijn voormalige club Anderlecht. Dankzij een doorkooppercentage zal Anderlecht maar liefst 7,8 miljoen euro ontvangen als gevolg van deze transfer.

Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid heeft Doku zichzelf bewezen als een van de meest veelbelovende talenten in het Europese voetbal. Zijn prestaties hebben hem al veertien caps opgeleverd voor het Belgische nationale team.

De transfer van Doku naar Manchester City markeert de derde topaankoop voor de club deze zomer. Eerder werden al Josko Gvardiol voor 100 miljoen euro en Mateo Kovacic voor 30 miljoen euro aangetrokken.

De aankondiging van de transfer werd gedaan door Manchester City zelf via hun officiële Twitter-account. De club deelde een opwindende video waarin Doku wordt verwelkomd als de nieuwste aanwinst van de club.

Met zijn overstap naar Manchester City hoopt Doku zijn talent verder te ontwikkelen en uit te groeien tot een van de beste spelers ter wereld. De verwachtingen zijn hooggespannen en de fans kunnen niet wachten om hem in actie te zien in het Etihad Stadium.