×
Home Livescore

Genomineerden Johan Cruijff Talent van het Jaar bekend: Simons, Kerkez, Manhoef, Sambo en Taylor maken kans op prestigieuze prijs.

Genomineerden Johan Cruijff Talent van het Jaar bekend: Simons, Kerkez, Manhoef, Sambo en Taylor maken kans op prestigieuze prijs.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 18:48 uur

De vijf finalisten voor de felbegeerde Johan Cruijff Talent van het Jaar prijs zijn eindelijk onthuld! Het is een indrukwekkende line-up met Xavi Simons, Milos Kerkez, Million Mahoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor die allemaal kans maken op deze prestigieuze titel.

Simons heeft afgelopen seizoen een enorme indruk achtergelaten bij PSV voordat hij de overstap maakte naar RB Leipzig. Kerkez, voormalig linksback van AZ, heeft een transfer naar Bournemouth weten af te dwingen, terwijl Mahoef iedereen versteld deed staan met zijn bliksemsnelle snelheid. Sambo werd door PSV teruggehaald van Sparta Rotterdam en Taylor heeft zich bewezen als een vaste waarde bij Ajax, en reisde zelfs mee naar Qatar voor het WK.

Simons, die maar liefst negentien doelpunten wist te maken in 34 competitiewedstrijden voor PSV, is onlangs ook al genomineerd voor de titel van 'beste Eredivisie-speler' van het afgelopen seizoen. De andere kanshebbers zijn Vaclav Cerny, Santiago Giménez, David Hancko en Orkün Köckü.

De uitreiking van de Johan Cruijff Talent van het Jaar prijs zal plaatsvinden op maandag 4 september, in aanwezigheid van spelers, coaches en andere belangrijke figuren uit de Eredivisie. De presentatie zal worden verzorgd door de bekende ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.