×
Home Livescore

Jorge Sánchez alleen met Ajax naar Bulgarije vanwege bankgarantieproblemen FC Porto

Jorge Sánchez alleen met Ajax naar Bulgarije vanwege bankgarantieproblemen FC Porto
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 18:36 uur

Volgens bronnen van een Nederlandse krant, De Telegraaf, is er een opmerkelijke ontwikkeling gaande rondom de transfer van Jorge Sánchez naar Ajax. De rechtsback is namelijk alleen met het team meegereisd naar Bulgarije, omdat FC Porto nog geen bankgarantie heeft overlegd. Hoewel beide clubs het eens zijn over de huur van de speler, wil Ajax volledige zekerheid dat het afgesproken geldbedrag daadwerkelijk wordt overgemaakt.

Het lijkt erop dat Porto bereid is om het volledige salaris van Sánchez, een bedrag van ongeveer 900.000 euro netto, over te nemen. Pas wanneer de Mexicaan een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld, zal de Portugese club hem definitief inlijven. De transfersom is vastgesteld op zo'n 3,8 miljoen euro.

Opvallend genoeg wilde Ajax-trainer Sven Mislintant aanvankelijk ook een huursom ontvangen. Dit zorgde even voor spanning tussen Ajax en Porto, maar uiteindelijk besloot de Duitse directeur voetbalzaken dat het betalen van het salaris van Sánchez voldoende was. Ajax had immers al een vervanger in huis gehaald met de komst van Anton Gaaei.

Hoewel Sánchez niet bij de selectie zit voor het duel van Ajax met Ludogorets in de play-offs van de Europa League, is dit niet vanwege de transferperikelen. De verdediger moet plaatsnemen op de tribune om het risico op een blessure te vermijden.

Al met al lijkt het erop dat de transfer van Jorge Sánchez naar Ajax nog enige hobbels kent, maar beide clubs lijken vastberaden om tot een overeenkomst te komen. Het is afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of de bankgarantie uiteindelijk zal worden overlegd.