×
Home Nieuws Livescore

Gudmundsson beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, geschorst bij nationale ploeg.

Gudmundsson beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, geschorst bij nationale ploeg.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 18:24 uur

Voetballer Albert Gudmundsson, bekend van zijn tijd bij Nederlandse clubs sc Heerenveen, PSV en AZ, bevindt zich momenteel in een controversiële situatie. Hij wordt beschuldigd van het overschrijden van grenzen in zijn gedrag ten opzichte van een medewerkster van de IJslandse voetbalbond. Als gevolg hiervan zal de aanvaller voorlopig niet meer in actie komen voor zijn nationale team.

Zowel IJslandse als Italiaanse media hebben melding gemaakt van de beschuldigingen tegen Gudmundsson, die momenteel speelt voor Genoa. De buitenspeler ontkent ten stelligste dat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond, maar de IJslandse voetbalbond heeft desondanks een onderzoek ingesteld. Gedurende dit onderzoek is Gudmundsson geschorst bij het nationale team.

Opmerkelijk genoeg stond Gudmundsson afgelopen weekend nog gewoon negentig minuten op het veld voor Genoa, dat met 1-4 verloor van Fiorentina. Het lijkt erop dat de club op dit moment geen maatregelen neemt, waardoor de getrouwde international met twee kinderen nog steeds deel uitmaakt van de selectie.

Tussen 2013 en 2022 was Gudmundsson actief in Nederland, waar hij op zestienjarige leeftijd begon in de jeugdopleiding van Heerenveen. Vervolgens maakte hij de overstap naar PSV, maar daar wist de snelle aanvaller niet volledig door te breken. Pas bij AZ kwam hij echt tot bloei.