×
Home Nieuws Livescore

Bas Dost verkiest Nederland boven buitenlands avontuur

Bas Dost verkiest Nederland boven buitenlands avontuur
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 17:48 uur

Bas Dost verraste vriend en vijand door deze week een contract te tekenen bij NEC, maar wat velen niet weten is dat de spits ook de mogelijkheid had om een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan. Vanuit alle uithoeken van de wereld ontving hij telefoontjes, maar Dost koos ervoor om in Nederland te blijven. Daarnaast onthult de voormalig Oranje-international dat hij best openstond voor een contractverlenging bij FC Utrecht.

Doordat zijn contract bij Utrecht deze zomer afliep, was Dost transfervrij en dat zorgde voor veel interesse. "Er waren andere opties dan NEC, ja", vertelt de aanvaller aan ESPN. "Het is bizar hoe opeens iedereen je telefoonnummer heeft. Je wordt door allerlei clubs benaderd. Ik kon naar landen als Armenië, Iran, Saudi-Arabië, Duitsland, België en nog veel meer. Een behoorlijk aantal, dus. Maar ik voelde meteen dat het gevoel bij Nederland gewoon goed was."

Opvallend genoeg ontving Dost nooit een serieuze aanbieding van Utrecht om zijn contract te verlengen. Hij voerde wel gesprekken met de club, maar deze leidden uiteindelijk nergens toe. Dost stond echter niet per definitie afwijzend tegenover een aanbieding. "Dan had ik er in ieder geval over nagedacht. Maar zij waren ook bezig met het verhaal rondom Douvikas. Hij heeft het natuurlijk uitstekend gedaan en dat speelde ook mee in hun besluitvorming. Dus dat was het hele verhaal."

"Dus het is niet zo dat ik kon verlengen bij Utrecht, dat wil ik wel even duidelijk maken", vervolgt Dost. "Het doet geen pijn, maar als je aan het einde van het seizoen een gesprek hebt waarin ze aangeven dat ze blij met je zijn en met je door willen, maar het uiteindelijk niet gebeurt, dan doet dat geen pijn, maar zo gaat het soms."