×
Home Nieuws Livescore

FIFA start onderzoek naar gedrag Rubiales na kus incident WK-finale.

FIFA start onderzoek naar gedrag Rubiales na kus incident WK-finale.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 16:12 uur

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten om een diepgaand onderzoek in te stellen naar het gedrag van Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Rubiales kwam in opspraak nadat hij na de gewonnen WK-finale een kus op de mond gaf aan speelster Jennifer Hermoso.

In een officiële verklaring heeft de FIFA aangekondigd dat er stappen worden ondernomen tegen Rubiales. "De disciplinaire commissie heeft Rubiales op de hoogte gesteld dat er een disciplinaire procedure tegen hem is gestart vanwege de gebeurtenissen tijdens de WK-finale op 20 augustus 2023."

Sinds het incident is Rubiales het middelpunt geworden van hevige kritiek. Hermoso heeft al laten weten dat ze het voorval als zeer ongemakkelijk heeft ervaren. Later beschuldigde ook Tamara Ramos, voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond, Rubiales van ongepast gedrag. "Hij stelde me vragen over de kleur van mijn ondergoed", onthulde ze in het televisieprogramma El Programa del Verano.

Rubiales heeft via de officiële kanalen van de Spaanse voetbalbond zijn excuses aangeboden. "Ik heb me ernstig misdragen en dat wil ik nu toegeven. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik gekwetst heb", verklaarde hij in een videoboodschap.

De FIFA heeft nog geen verdere details vrijgegeven over de disciplinaire procedure tegen Rubiales. Het is afwachten hoe de zaak zich verder zal ontwikkelen en welke consequenties dit zal hebben voor de Spaanse voorzitter.