×
Home Nieuws Livescore

FC Groningen versterkt zich met Noam Emeran van Manchester United. Fransman tekent tot 2027.

FC Groningen versterkt zich met Noam Emeran van Manchester United. Fransman tekent tot 2027.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 15:38 uur

FC Groningen heeft een nieuwe aanwinst binnen weten te halen in de persoon van Noam Emeran. De club heeft de aanvaller weten los te weken van Manchester United en hij heeft zijn handtekening gezet onder een langdurig contract tot 2027 in De Euroborg.

In eerste instantie leek het erop dat Groningen Emeran op huurbasis zou overnemen, maar niets blijkt minder waar. De twintigjarige Fransman is enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij Groningen en gaf aan dat de club een goed plan voor hem heeft. Uit de gesprekken bleek dat de club hem goed kende als speler, wat voor hem doorslaggevend was in zijn keuze. Emeran is vastberaden om zich zowel op het veld als daarbuiten verder te ontwikkelen en wil een betere versie van zichzelf worden door veel te spelen, doelpunten te maken en assists te geven.

Voordat Emeran definitief voor Groningen koos, heeft hij advies ingewonnen bij niemand minder dan Donny van de Beek. Hij heeft tijdens de voorbereiding regelmatig met het eerste team van Manchester United meegetraind en Van de Beek vertelde hem dat FC Groningen een goede club is met veel support en een familiaire sfeer. Emeran heeft zelfs een video gezien van de supporters tijdens de vorige thuiswedstrijd en is onder de indruk van hun strijdlust voor de club. Hij is vastbesloten om ook voor de supporters te strijden.

Vrijdagavond staat de ploeg van trainer Dick Lukkien weer klaar om de strijd aan te gaan. Groningen heeft nog wat goed te maken na de verrassende nederlaag van vorige week, toen ze met 1-0 verloren van Jong FC Utrecht. De komst van Emeran zal ongetwijfeld voor een boost zorgen in het team en de supporters hopen op een positieve wending in het spel van hun club.

🟢⚪ FC Groningen heeft de aanvaller Noam Emeran overgenomen van Manchester United. De Fransman heeft zijn handtekening gezet tot 2027 in Groningen. ✍➡ https://t.co/x5ybDY705p#trotsvanhetnoorden

— FC Groningen (@fcgroningen) August 24, 2023