×
Home Livescore

Nederlandse spits Joel Piroe op weg naar medische keuring bij Leeds United. Transfer naar Championship-club bijna rond.

Nederlandse spits Joel Piroe op weg naar medische keuring bij Leeds United. Transfer naar Championship-club bijna rond.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 14:36 uur

Er is groot nieuws in de voetbalwereld, want Joël Piroe staat op het punt om een medische keuring te ondergaan bij Leeds United. Dit opmerkelijke nieuws werd naar buiten gebracht door niemand minder dan Fabrizio Romano. De Nederlandse spits heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in het Championship en lijkt nu op het punt te staan om Swansea City te verlaten.

Volgens Romano staat de medische keuring bij Leeds al gepland en zal deze binnenkort plaatsvinden. Er is al overeenstemming bereikt tussen Swansea en Leeds, dus het lijkt er sterk op dat de deal aan het einde van deze week officieel zal worden beklonken.

Dit betekent dat Piroe eindelijk zijn gewenste transfer te pakken heeft. In eerste instantie leek het erop dat Swansea de 24-jarige Nederlander niet wilde laten gaan, maar nu hebben ze toch besloten om in zee te gaan met het laatste bod van Leeds, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

Piroe heeft de afgelopen twee jaar uitstekend gepresteerd voor Swansea, waarbij hij negentien doelpunten wist te maken in het afgelopen seizoen. De 23-jarige spits kwam twee jaar geleden voor een bedrag van één miljoen euro over van PSV. In het seizoen 2019/20 speelde hij ook nog voor Sparta Rotterdam.

Het is een spannende tijd voor Piroe, die nu de kans krijgt om zijn talenten te laten zien bij Leeds United. We zullen de ontwikkelingen rondom deze transfer nauwlettend in de gaten houden en hopen op een succesvolle overstap voor de jonge Nederlandse spits.