×
Home Nieuws Livescore

Sarina Wiegman op shortlist voor bondscoach Oranje-mannen. Primeur voor vrouwelijke coach?

Sarina Wiegman op shortlist voor bondscoach Oranje-mannen. Primeur voor vrouwelijke coach?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 13:12 uur

Volgens een exclusief bericht van The Telegraph staat Sarina Wiegman op een lijst van potentiële kandidaten voor de positie van bondscoach van het Nederlands elftal. Zodra de termijn van Ronald Koeman ten einde komt, wordt Wiegman serieus overwogen als mogelijke opvolger.

Bronnen binnen de KNVB hebben laten doorschemeren dat Wiegman, die met het Engelse vrouwenteam tot de finale van het WK wist te komen, serieus wordt overwogen als optie voor de mannen van Oranje. Haar kandidatuur wordt als zeer sterk beschouwd, vooral na het behalen van haar vierde opeenvolgende finale met een vrouwenteam. Wiegman heeft met de Oranje Leeuwinnen de finale van zowel het WK als het EK bereikt, en heeft hetzelfde gepresteerd met het Engelse nationale vrouwenteam.

Als Wiegman in de toekomst daadwerkelijk bondscoach van het Nederlands elftal wordt, zou dat een absolute primeur zijn. Nog nooit eerder heeft een vrouw de leiding gehad over een nationaal mannenteam. Recentelijk heeft Wiegman echter laten doorschemeren dat ze niet van plan is om Engeland te verlaten. Onlangs werd ze ook al in verband gebracht met de positie van bondscoach van het Engelse mannenteam.

Koeman heeft nog een contract bij de KNVB tot en met het WK van 2026. Sinds zijn terugkeer bij Oranje gaat het echter moeizaam met het Nederlands elftal. Onder leiding van Koeman zijn drie van de vier wedstrijden verloren gegaan.