×
Home Nieuws Livescore

RKC-spits Kramer krijgt berisping voor opmerkelijk juichen na doelpunt tegen AZ

RKC-spits Kramer krijgt berisping voor opmerkelijk juichen na doelpunt tegen AZ
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 12:14 uur

RKC Waalwijk-spits Michiel Kramer ontsnapt aan straf na opvallende viering na doelpunt tegen AZ. De KNVB heeft donderdag aangekondigd dat de 34-jarige aanvaller een berisping heeft gekregen van de aanklager betaald voetbal.

Na een grondig onderzoek heeft de aanklager besloten om het bij een berisping te laten. Het had ook kunnen resulteren in een schorsing voor Kramer. De aanvoerder van RKC bracht zijn team afgelopen weekend op voorsprong tegen AZ met een benutte strafschop. Vervolgens liep hij juichend langs het vak met AZ-supporters en maakte hij een obsceen gebaar. Kramer beweerde dat hij simpelweg het openen van een flesje champagne nabootste.

'De aanklager beschouwt dit gedrag als onprofessioneel, gezien de voorbeeldfunctie die de heer Kramer heeft als speler en aanvoerder van RKC Waalwijk', aldus de KNVB. 'De verklaring van Kramer over de champagnefles wordt als ongeloofwaardig beschouwd in het licht van de televisiebeelden.' Het is echter niet duidelijk wat de aanklager precies bedoelt met een 'berisping'.

Michiel Kramer heeft inmiddels gereageerd op zijn opmerkelijke viering. Hij verklaarde: "Ik wilde gewoon iets unieks doen om mijn doelpunt te vieren. Het idee van het openen van een flesje champagne kwam spontaan in me op. Het spijt me als mensen het verkeerd hebben geïnterpreteerd."

Het incident heeft veel reacties losgemaakt op sociale media, waar fans en voetbalanalisten hun mening delen over de actie van Kramer. De spits blijft echter vasthouden aan zijn verklaring en hoopt dat de berisping de zaak zal afsluiten.