×
Home Nieuws Livescore

"Risicovolle gok met Mislintat als Ajax's transfermeester" - Luijckx waarschuwt voor te veel macht

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 10:24 uur

Voormalig voetballer Kees Luijckx uit zijn bezorgdheid over de dominante rol van Ajax-directeur Sven Mislintat in Amsterdam. Hij waarschuwt voor de risico's van het overdragen van de volledige controle over de club aan één persoon. In een interview met het televisieprogramma "Voetbalpraat" op ESPN, benadrukt Luijckx dat het een grote gok is om Mislintat het transferbeleid te laten bepalen.

Luijckx begint zijn betoog met de opmerking dat Ajax een groot risico neemt door alle macht in handen van één persoon te leggen, verwijzend naar Mislintat. Hij twijfelt aan de rust binnen de club als de resultaten niet snel verbeteren. Hoewel sommige Ajacieden beweren dat het een overgangsjaar is, gelooft Luijckx niet dat mensen geduldig zullen blijven als de prestaties na vijf wedstrijden nog steeds tegenvallen.

Hij waarschuwt dat dit kan leiden tot veranderingen in de staf en directie. Het is een gok om te vertrouwen op een goede afloop van deze situatie, aldus Luijckx. Hij benadrukt dat Mislintat de enige beslisser is bij Ajax en dat hij vrijwel alles bepaalt. Het voordeel is echter dat Mislintat een uitgebreid netwerk heeft, wat zou moeten betekenen dat hij weet welke spelers hij moet aantrekken.

In zijn eerste zomer bij Ajax heeft Mislintat onder andere de relatief onbekende spelers Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs en Chuba Akpom naar Amsterdam gehaald.