×
Home Nieuws Livescore

Overmars' uitspraken zorgen voor opschudding in België: Antwerp nog niet klaar voor Champions League

Overmars' uitspraken zorgen voor opschudding in België: Antwerp nog niet klaar voor Champions League
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 10:12 uur

In een opmerkelijke wending heeft Marc Overmars, de technisch directeur van Antwerp, voor de nodige opschudding gezorgd met zijn recente uitspraken. Tijdens een interview met VTM verklaarde Overmars dat Antwerp nog niet klaar is voor de Champions League. Deze opmerking heeft niet alleen bij Jan Mulder, een bekende analist, voor verbazing gezorgd, maar ook bij het grote publiek.

Het is echter ironisch dat Antwerp juist een overwinning behaalde van 1-0 tegen AEK Athene, dankzij een doelpunt van Vincent Janssen. Hierdoor lijkt de Champions League binnen handbereik te liggen voor de Belgische club. Dit maakt de uitspraak van Overmars des te vreemder in de ogen van Mulder. "Het is niet erg handig om te zeggen dat je niet klaar bent voor de Champions League, vooral als je zo'n belangrijke wedstrijd wint. Je moet er gewoon klaar voor zijn. Ik zou zoiets niet snel over mijn eigen team zeggen. Hij bevindt zich immers vlakbij dat Champions League-niveau", aldus de Nederlandse analist in een interview met Het Laatste Nieuws.

Overmars deed zijn uitspraken vlak voor het eerste duel in de laatste voorronde van de Champions League. Als Antwerp deze ronde doorkomt, zullen ze automatisch de groepsfase van het prestigieuze toernooi bereiken. "Als je me eerlijk vraagt of we er klaar voor zijn, dan moet ik zeggen van niet. Ik denk niet dat we op het niveau zijn om een rol van betekenis te spelen in de Champions League. Maar het zou wel een warm welkom zijn", verklaarde de technisch directeur.

Deze opmerkingen hebben de gemoederen flink beziggehouden en hebben geleid tot speculaties over de ware intenties van Overmars. Sommigen suggereren dat hij de druk op zijn eigen team wil verlichten, terwijl anderen denken dat hij een tactische zet maakt om de tegenstanders te onderschatten. Wat de reden ook mag zijn, één ding is zeker: de uitspraken van Overmars hebben voor de nodige ophef gezorgd en zullen ongetwijfeld nog lang besproken worden.