×
Home Nieuws Livescore

Brobbey traint intensief voor betere afronding, Huntelaar helpt

Brobbey traint intensief voor betere afronding, Huntelaar helpt
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 08:37 uur

Jonge voetbaltalent Brian Brobbey is vastberaden om zijn spel naar een hoger niveau te tillen door zich te focussen op één specifiek aspect: zijn afronding. In een interview met Het Parool onthult de Ajax-spits dat hij waardevolle begeleiding krijgt van niemand minder dan Saïd Bakkati en Klaas-Jan Huntelaar, die hem helpen om kalm en geduldig te blijven.

Brobbey heeft al een idee hoe hij zijn koelbloedigheid kan verbeteren. "Volgens mij is het geheim van het maken van een doelpunt een combinatie van intuïtie en automatisme. Ik moet rustiger worden in mijn hoofd. Keepers proberen soms te anticiperen op wat ik als aanvaller ga doen. Ik moet blijven observeren, durven wachten. Kalmte tonen voor het doel." Onlangs scoorde Brobbey zijn eerste Eredivisie-doelpunt van dit seizoen tegen Excelsior.

Naast de intensieve trainingssessies met Bakkati, krijgt Brobbey ook buiten het veld ondersteuning van mensen bij Ajax. "Klaas-Jan Huntelaar heeft me zelfs gebeld. Hij zei dat ik geduldig moest blijven en vertrouwen moest hebben. Hij vond dat ik goed had gespeeld en dat dit de basis is. De doelpunten zullen vanzelf komen." Huntelaar vervult momenteel de rol van technisch manager bij Ajax.

Voor Brobbey is er de komende weken maar één doel: scoren. "Elke andere speler op het veld kan vertrouwen putten uit een goede wedstrijd. Maar voor een spits is dat anders. Die moet scoren. Ik speel liever slecht en maak twee belangrijke doelpunten voor het team, dan dat ik goed speel en kansen mis."