×
Home Nieuws Livescore

Wijndal vervangt Salah-Eddine als linksback tegen Ludogorets, Berghuis krijgt kans in basis

Wijndal vervangt Salah-Eddine als linksback tegen Ludogorets, Berghuis krijgt kans in basis
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 07:12 uur

Volgens een bron van het Algemeen Dagblad lijkt het er sterk op dat Owen Wijndal dinsdagavond zijn opwachting zal maken als linksback voor Ajax in de wedstrijd tegen Ludogorets. Deze keuze zou ten koste gaan van Anass Salah-Eddine, wiens prestaties afgelopen weekend niet helemaal naar behoren waren. Het is voor Wijndal de eerste keer dit seizoen dat hij een basisplek krijgt in een officiƫle wedstrijd.

Opvallend genoeg werd Gaston Avila, die speciaal voor de linksbackpositie was aangetrokken, niet ingezet en bleef hij in Amsterdam. Dit zou kunnen betekenen dat trainer Steijn vertrouwen heeft in Wijndal en hem een nieuwe kans wil geven.

Daarnaast heeft Steijn aangekondigd dat Steven Berghuis een kans zal krijgen tegen Ludogorets. Hoewel Berghuis momenteel geschorst is in de Eredivisie, wordt hij verwacht als de meest aanvallende middenvelder in de wedstrijd tegen de Bulgaren. Dit betekent dat Carlos Forbs waarschijnlijk zijn basisplaats zal verliezen. Mohammed Kudus zal naar verwachting op de rechterflank spelen, terwijl Steven Bergwijn de linkerflank voor zijn rekening neemt.

De verdediging zal hoogstwaarschijnlijk worden gevormd door Devyne Rensch, Jorrel Hato en Jakov Medic, samen met Owen Wijndal. Anton Gaaei en Josip Sutalo, zomeraankopen van Ajax, zullen naar verwachting op de bank beginnen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Ludogorets is als volgt: Gorter; Rensch, Hato, Medic, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Van den Boomen; Kudus, Brobbey, Bergwijn.