×
Home Nieuws Livescore

Bernardo Silva verlengt contract bij Manchester City, Barcelona grijpt mis. Laporte vertrekt naar Al Nassr.

Bernardo Silva verlengt contract bij Manchester City, Barcelona grijpt mis. Laporte vertrekt naar Al Nassr.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 00:25 uur

Bernardo Silva verlengt contract bij Manchester City, Barcelona grijpt mis

Manchester City heeft bekendgemaakt dat Bernardo Silva zijn contract met de club heeft verlengd, waarmee hij een einde maakt aan alle transfergeruchten. FC Barcelona, die hoopte de Portugees binnen te halen, heeft nu definitief het nakijken.

Silva had nog een contract voor twee jaar bij City, maar heeft daar nu een extra jaar aan toegevoegd. Hierdoor staat hij tot medio 2026 onder contract bij de treble-winnaar van afgelopen seizoen. Deze nieuwe verbintenis is een flinke tegenvaller voor Barcelona, die de afgelopen week druk bezig was om Silva los te weken bij City.

Volgens geruchten hadden Joan Laporta en de sportief directeuren Mateu Alemany en Deco groen licht gegeven voor de deal. Echter, City bleek sneller en slagvaardiger te zijn in de contractonderhandelingen. Silva, die sinds 2017 al 308 wedstrijden voor City heeft gespeeld, is erg blij met zijn langere verblijf in het blauwe gedeelte van Manchester. "Ik heb hier een fantastische tijd gehad en ik ben blij dat ik mijn tijd hier kan verlengen. Het winnen van de treble was erg speciaal. Het is fijn om deel uit te maken van een ploeg die zo hongerig is."

In ander nieuws heeft centrale verdediger Laporte aangekondigd dat hij City zal verlaten. Volgens Fabrizio Romano zal hij aan de slag gaan bij Al Nassr. Hij heeft naar verluidt al zijn medische keuring doorstaan en lijkt dus ploeggenoot te worden van Cristiano Ronaldo.