×
Home Nieuws Livescore

Ajax-RvC vraagt directie: verstandig om Spertsyan over te nemen?

Ajax-RvC vraagt directie: verstandig om Spertsyan over te nemen?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 23:36 uur

De Ajax-directie staat voor een belangrijke beslissing met betrekking tot de mogelijke overname van Eduard Spertsyan van FK Krasnodar. De Raad van Commissarissen heeft hen gevraagd om zorgvuldig te overwegen of dit wel verstandig is. Pier Eringa, voorzitter van de RvC van Ajax, heeft dit onthuld tijdens een recente uitzending van het praatprogramma Op1.

Eerder berichtte De Telegraaf dat de RvC geen toestemming had gegeven voor de transfer van Spertsyan, omdat zij dit 'moreel onjuist' vonden vanwege de Russische club. Eringa reageert hierop door te stellen dat dit een zaak is voor de directie. De RvC vindt dat de directie de juiste afweging moet maken en heeft hen gevraagd om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Eringa vervolgt zijn verhaal door te benadrukken dat de vraag gesteld is of het wel verstandig is om deze stap nu te zetten. Hij wordt gevraagd of hij persoonlijk wel openstaat voor zaken doen met een club uit Rusland, waarop hij antwoordt dat dit niet aan de RvC is. Hun rol is om de directie te controleren en toe te zien op hun handelingen.

"Wij geven als toezichthouder wel aan: is dit wel verstandig om te doen?", sluit Eringa af. Het is nu aan de directie om hierop te reageren. Ondertussen staat Spertsyan al weken hoog op het verlanglijstje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Ajax-directie zal dus een weloverwogen beslissing moeten nemen over deze potentiële aanwinst.