×
Home Nieuws Livescore

Spaanse voetbalster eist straf voor ongepaste kus bondsvoorzitter na WK-finale

Spaanse voetbalster eist straf voor ongepaste kus bondsvoorzitter na WK-finale
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 22:48 uur

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso heeft een krachtig statement gemaakt en geëist dat er maatregelen worden genomen tegen bondsvoorzitter Luis Rubiales. Na de WK-finale tegen Engeland gaf Rubiales Hermoso een kus op de mond, wat zij als een schending van haar waardigheid beschouwt. Hermoso heeft via haar spelersvakbond FutPro laten weten dat zij haar belangen laat behartigen door haar zaakwaarnemerskantoor TMJ.

In het statement van Hermoso wordt duidelijk gemaakt dat FutPro en TMJ haar vertegenwoordigen in deze kwestie en dat zij het gedrag van Rubiales veroordelen. Ze roepen de Spaanse voetbalbond op om protocollen te implementeren die de rechten van spelers waarborgen en om voorbeeldige maatregelen te nemen. Hermoso benadrukt dat het essentieel is dat het nationale team, als huidige wereldkampioen, vertegenwoordigd wordt door mensen die waarden van gelijkheid en respect uitstralen.

Rubiales feliciteerde alle speelsters na de wedstrijd tegen Engeland en omhelsde hen. Echter, bij Hermoso ging hij een stap verder en gaf haar niet alleen een wangkus, maar ook een kus op de mond. Dit heeft geleid tot steeds meer klachten over Rubiales, waarbij ook Tamara Ramos, voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond, haar ervaringen heeft gedeeld. Ze vertelde in het programma El Programa del Verano dat Rubiales haar persoonlijke vragen stelde, zoals welke kleur ondergoed ze droeg.

De Spaanse voetbalbond heeft een spoedoverleg gepland voor vrijdag om deze kwestie te bespreken. Het is duidelijk dat Hermoso en andere betrokkenen vastberaden zijn om ervoor te zorgen dat er passende maatregelen worden genomen tegen Rubiales. Het is een belangrijk moment waarin de waarden van gelijkheid en respect in de sport worden benadrukt en gewaarborgd moeten worden.