×
Home Nieuws Livescore

Voetbalwereld eert gestopte Buffon: 'Grazie Gigi'

Voetbalwereld eert gestopte Buffon: 'Grazie Gigi'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 20:18 uur

Voetbalwereld eert gestopte Buffon: 'Grazie Gigi'. Gianluigi Buffon heeft de voetbalwereld diep geraakt met zijn beslissing om te stoppen als professioneel voetballer. De 45-jarige legende maakte woensdagmiddag bekend dat hij na maar liefst 1151 wedstrijden zijn keepershandschoenen aan de wilgen hangt.

Buffon kan rekenen op veel respect van grote clubs en voetbalgrootheden. Sinds zijn debuut in 1995 voor Parma was hij niet weg te denken van de Europese velden gedurende de daaropvolgende 28 (!) jaar. Bij Juventus groeide hij uit tot een van de beste doelmannen aller tijden, wat hij bevestigde toen hij in 2006 wereldkampioen werd met Italië.

Verschillende spelers en clubs hebben hun waardering voor Buffon uitgesproken op sociale media. Kylian Mbappé, aanvaller van Paris Saint-Germain, noemde het een enorme eer om Buffon te hebben gekend en bedankte hem voor zijn waardevolle adviezen. FC Barcelona, Juventus, de Lega Serie A en de UEFA Champions League deelden allemaal foto's en berichten om Buffon te eren.

Buffon kan terugkijken op een ongelooflijke carrière en wordt gefeliciteerd met zijn prestaties. De voetbalwereld zal hem missen, maar is dankbaar voor alles wat hij heeft bijgedragen.