×
Home Nieuws Livescore

Rangers FC geeft PSV het nakijken in Eindhoven: Beale's tactiek en Cantwell's kracht zorgen voor spanning in return

Rangers FC geeft PSV het nakijken in Eindhoven: Beale's tactiek en Cantwell's kracht zorgen voor spanning in return
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 09:24 uur

PSV en Rangers FC staan na een spannend 2-2 gelijkspel op Ibrox nog steeds op scherp voor de return. Volgens Schotse media is The Light Blues verre van kansloos in Eindhoven.

Rangers-manager Michael Beale wordt geprezen voor zijn speelstijl tegen PSV. "Wat je ook van Beale en zijn recente zomeraanwinsten vindt, je moet hem erkennen dat hij zijn team goed neerzet", schrijft de Daily Record. "Voorafgaand aan dit gelijkspel dachten veel mensen dat PSV de overhand zou hebben. Het algemene gevoel was dat de Nederlanders te veel kwaliteit zouden hebben, zelfs op Ibrox. Maar tactisch gezien zit Beale er zelden naast."

De krant benoemt Todd Cantwell als de belangrijkste speler aan de kant van Rangers om PSV in de return te verslaan. "PSV heeft op veel posities topkwaliteit en met Peter Bosz hebben ze een zeer gerespecteerde trainer. Maar moet Rangers bang zijn voor de return? Na het zien van deze wedstrijd, waarschijnlijk niet."

'Het zou een prestatie van formaat zijn als Rangers PSV opnieuw op eigen veld kan verslaan', schrijft The Glasgow Times. "Maar er was in ieder geval genoeg om hoop uit te putten." Het medium beschouwt PSV nog steeds als favoriet om de groepsfase van de Champions League te bereiken. "PSV is duidelijk een team met veel kwaliteit en terecht favoriet in de beslissende negentig minuten. Maar Rangers heeft zeker een kans en daar moeten ze zich aan vasthouden."

The Scottish Sun is vol lof over PSV. "PSV is niet meer hetzelfde team dat twaalf maanden geleden door Rangers werd weggevaagd op eigen veld. Destijds waren ze goed... Nu zijn ze waarschijnlijk nog beter." De krant somt op welke spelers zijn vertrokken en benadrukt de investeringen die zijn gedaan, waaronder de komst van Noa Lang. "De manier waarop hij de hele avond James Tavernier achtervolgde, maakte hem een koopje."

Ook Sergiño Dest en Ibrahim Sangaré worden genoemd als steunpilaren van PSV. "Als er één ding is waar het team van Beale zich aan kan vastklampen in de return, is het hun vermogen om hard te werken en vastberadenheid."