×
Home Nieuws Livescore

AZ verrast door aanstelling Alex Kroes als algemeen directeur Ajax

AZ verrast door aanstelling Alex Kroes als algemeen directeur Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 20:16 uur

AZ verrast door Ajax's aankondiging: 'We hebben het met verbazing vernomen'

AZ is verbaasd over de benoeming van Alex Kroes bij Ajax. In het contract van Kroes bij AZ, dat in september is opgezegd, stond namelijk een concurrentiebeding.

Ajax heeft woensdag aangekondigd dat het van plan is om Kroes aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. De club verklaarde dat er 'onderzoek' wordt gedaan naar het concurrentiebeding dat de bestuurder heeft bij AZ. In Alkmaar was Kroes werkzaam als Directeur International Football Strategy. Nu reageert de nummer vier van de Eredivisie zelf ook.

'AZ is verrast door het voornemen van Ajax om ons directielid Alex Kroes te benoemen tot algemeen directeur/directievoorzitter van Ajax, en de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ', aldus de club in een verklaring. Ondanks het concurrentiebeding zegt AZ 'in alle redelijkheid en gezamenlijkheid' naar een oplossing te willen zoeken die 'voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient'.

AZ zegt dat het in de komende periode in gesprek zal gaan met de betrokken partijen. In die periode zal de club geen verdere commentaar geven. Het is in ieder geval een feit dat Kroes vanaf nu geen werkzaamheden meer verricht voor AZ. Zijn contract is officieel beƫindigd op 1 september. Als AZ vasthoudt aan het concurrentiebeding, kan Kroes pas een jaar later in dienst treden bij Ajax.