×
Home Nieuws Livescore

Bosz: Sangaré's blunder kost PSV, maar speelstijl blijft onveranderd. Debutant Dest maakt indruk.

Bosz: Sangaré's blunder kost PSV, maar speelstijl blijft onveranderd. Debutant Dest maakt indruk.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 00:00 uur

PSV-coach Peter Bosz is niet te spreken over de 'grote fout' die Ibrahim Sangaré heeft gemaakt in de aanloop naar de 1-0 van Rangers FC. Ondanks dit incident is Bosz echter niet van plan om de speelwijze van zijn team in Eindhoven te veranderen.

Het onnodige balverlies van Sangaré zorgde ervoor dat PSV op achterstand kwam tegen Rangers. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, mede dankzij een doelpunt van Sangaré zelf. Na afloop van de wedstrijd sprak Bosz met RTL en gaf zijn mening over het spel van PSV. "Ik denk dat we een goed PSV hebben gezien, dat heeft geprobeerd om te voetballen en te winnen", begon Bosz. "Helaas is dat niet gelukt, maar we hebben er alles aan gedaan."

Bosz ging vervolgens in op de fout van Sangaré. "Het is duidelijk dat Ibi een grote fout heeft gemaakt", aldus de coach. Hij is het echter niet eens met de suggestie dat slordig balverlies PSV vaker in de problemen brengt. "Ik heb dat dit jaar nog niet meegemaakt. Natuurlijk is het een risico in het voetbal, maar wat moeten we dan doen? De ballen naar voren schieten zodat we achterin de bal niet verliezen? Dat gaan we niet doen. Ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan: we hebben de tegenstander laten lopen en gedomineerd. Wel vind ik dat we in de eerste helft te weinig kansen hebben gecreëerd."

Bosz was ook tevreden over debutant Sergiño Dest, die meteen in de basis stond op Ibrox. "Ik vond hem erg goed. Hij heeft het veel langer volgehouden dan ik had verwacht. Toen ik hem in de rust vroeg hoe het ging, ging het goed. Ook tijdens de wedstrijd was het makkelijk om hem in de gaten te houden, omdat hij in de tweede helft aan mijn kant stond. We moeten natuurlijk wel oppassen dat hij niet direct geblesseerd raakt in zijn eerste wedstrijd."