×
Home Nieuws Livescore

Rangers FC benut kwaliteiten optimaal tegen PSV: 2-2 gelijkspel op Ibrox. Luuk de Jong baalt van persoonlijke fouten.

Rangers FC benut kwaliteiten optimaal tegen PSV: 2-2 gelijkspel op Ibrox. Luuk de Jong baalt van persoonlijke fouten.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 23:49 uur

Luuk de Jong onder de indruk van Rangers FC na gelijkspel tegen PSV

Na een enerverende wedstrijd op Ibrox, waarbij PSV en Rangers FC met 2-2 gelijkspelen, is Luuk de Jong vol lof over de Schotse ploeg. De Jong ziet dat Rangers FC opnieuw optimaal gebruik heeft gemaakt van hun kwaliteiten en de fouten van PSV genadeloos heeft afgestraft.

"Je weet gewoon wat je kunt verwachten van Rangers: ze zijn meester in de omschakeling en weten kleine foutjes genadeloos af te straffen", vertelt De Jong na afloop bij RTL. "En dat hebben ze vandaag weer laten zien, met twee doelpunten tot gevolg. Aan onze kant moet het absoluut beter. Na de 1-1 hadden we eigenlijk moeten uitlopen en proberen te winnen."

De Jong is echter niet te beroerd om ook complimenten uit te delen aan Rangers FC. "Ik moet zeggen dat ze het uitstekend hebben gedaan, zeker met de fanatieke supporters op de achtergrond. Ze hebben er echt een strijd van gemaakt", vervolgt De Jong. "Verdedigend geven ze weinig weg, dat is ook een van hun sterke punten."

Met zijn cruciale gelijkmaker zorgt De Jong ervoor dat PSV met een redelijke uitgangspositie terugkeert naar Eindhoven. "Volgens mij raakte de bal mijn hoofd en rug. Ik dook er gewoon vol in. Dit doelpunt is inderdaad van groot belang, met het oog op volgende week."

Ondanks het gelijkspel is De Jong teleurgesteld in de persoonlijke fouten bij PSV. "We proberen altijd verzorgd voetbal te spelen, maar soms moet je gewoon die bal wegschieten", aldus De Jong, die duidelijk aangeeft dat er verbeterpunten zijn voor de volgende wedstrijd.

Het is duidelijk dat Luuk de Jong onder de indruk is van de prestaties van Rangers FC en dat PSV nog werk aan de winkel heeft om de volgende ronde te bereiken. De terugwedstrijd in Eindhoven belooft dan ook een spannende strijd te worden.