×
Home Livescore

Giovanni van Bronckhorst prijst verdedigende kwaliteiten Calvin Bassey bij Rangers FC, terwijl Ajax teleurstelt.

Giovanni van Bronckhorst prijst verdedigende kwaliteiten Calvin Bassey bij Rangers FC, terwijl Ajax teleurstelt.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 21:48 uur

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn visie gedeeld over de teleurstellende periode van Calvin Bassey bij Ajax. De voormalige Rangers FC-manager stond aan het roer toen de linksbenige verdediger voor een bedrag van maar liefst 23 miljoen euro werd verkocht aan de Amsterdammers.

Bassey werd met veel bombarie binnengehaald bij Ajax, maar slaagde er niet in om indruk te maken in Amsterdam. Deze zomer slaagde directeur Sven Mislintat erin om de verdediger voor 22,5 miljoen euro te verkopen aan Fulham. "Hij heeft duidelijk geen goed jaar gehad", begint Van Bronckhorst bij RTL over Bassey. "Toen ik in november bij Rangers kwam, werd Bassey meteen een basisspeler. Zijn verdedigende kwaliteiten waren simpelweg geweldig en hij was snel en fysiek sterk."

"Hij speelde bij mij echt op zijn best, waardoor hij de speler werd die Ajax destijds kocht. Ik was niet blij dat hij vertrok, maar ik begreep het wel", vervolgt Van Bronckhorst, die aanvankelijk de transfer naar Ajax logisch vond. "Ik vond het een goede stap voor hem. Natuurlijk is hij een jonge speler die zichzelf kan verbeteren, maar ik denk dat Ajax over het algemeen een moeilijk jaar heeft gehad. Bij Ajax kon hij niet altijd zijn kracht benutten."

Bij Ajax bleek Bassey vooral tekort te schieten in zijn balbehandeling. Van Bronckhorst zag in Schotland al dat dit een verbeterpunt was voor de Nigeriaanse international. "Ook onder mijn leiding werkten we aan zijn opbouw. Dat weet hij ook. Ik heb nog steeds regelmatig contact met Bassey. Aan het begin van het seizoen zeiden we tegen hem: we moeten echt werken aan jouw opbouwende kwaliteiten, want tegenstanders zullen dit ook zien en zich op jou richten. Het is echt een verbeterpunt voor jou."

"Toen ging hij natuurlijk naar Ajax, waar ze uitblinken in opbouwen. Ik hoopte dat hij daarin mee zou gaan. Dat is hem niet gelukt, maar hij was wel vastberaden om dit seizoen bij Ajax te schitteren. Dat zat écht in hem, maar toen werd hij verkocht. Ik denk dat hij nu beter op zijn plek zit", concludeert Van Bronckhorst.