×
Home Nieuws Livescore

Droomtransfer voor Avila: Argentijnse voetballer klaar om geschiedenis te schrijven bij Ajax!

Droomtransfer voor Avila: Argentijnse voetballer klaar om geschiedenis te schrijven bij Ajax!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 21:36 uur

Gaston Avila straalt van geluk nu hij de komende seizoenen voor Ajax mag spelen. De Argentijn heeft zelfs advies ingewonnen bij zijn voormalige teamgenoot bij Royal Antwerp, Toby Alderweireld, en ook hij verzekerde hem dat dit de juiste stap was. Avila is vastberaden om mooie dingen te bereiken met Ajax.

In zijn eerste interview vertelt Avila trots: "Het is de droom van elke voetballer om naar zo'n grote club te gaan. De enorme fanbase en de bruisende stad zijn prachtig en motiveren je. Deze transfer is heel snel gegaan. Het was geen gemakkelijke beslissing voor mij en mijn familie, omdat we net in België waren gaan wonen. Maar toen de mogelijkheid om naar Ajax te gaan zich voordeed, hoefde ik niet lang na te denken."

Volgens Avila heeft Toby Alderweireld ook geholpen bij zijn transfer naar Ajax. De aanvoerder van Royal Antwerp raadde zijn voormalige teamgenoot aan om de stap te zetten. "Hij zei dat ik naar Ajax moest gaan. Hij vertelde me dat het een geweldige club en stad is en dat ik me een echte Ajacied zou voelen. Ik heb met meer mensen over de club gesproken, zoals Dario Cvitanich. Hij heeft ook genoten van zijn tijd hier."

Avila onthult ook meer over zijn persoonlijkheid. "Ik ben een winnaar en ik wil overal waar ik kom een blijvende indruk achterlaten. Het zou fantastisch zijn als ik bij deze club mooie dingen kan bereiken. Op het veld verander ik in een agressieve voetballer die alleen maar wil winnen, terwijl ik buiten het veld een ander persoon ben."

De Argentijn wordt ook regelmatig vergeleken met zijn landgenoot Lisandro Martinez. "Hij is een geweldige voetballer en een groot voorbeeld. Ik heb hem kort ontmoet bij het Argentijnse nationale team. Hij is een fantastisch persoon."