×
Home Nieuws Livescore

PSV-trainer Bosz twijfelt over keuze Dest tegen Rangers, maar is blij met terugkeer Lang en ziet PSV als betere ploeg

PSV-trainer Bosz twijfelt over keuze Dest tegen Rangers, maar is blij met terugkeer Lang en ziet PSV als betere ploeg
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 20:48 uur

Peter Bosz stond voor een lastige beslissing toen het ging om Sergiño Dest direct in het diepe te gooien tegen Rangers FC. Aan de ene kant was de trainer van PSV overtuigd van zijn keuze, maar aan de andere kant besefte hij dat Dest nog maar net bij het team was. Desondanks is Bosz blij met de terugkeer van Noa Lang en is hij van mening dat PSV een betere ploeg is dan Rangers.

Op maandag maakte PSV bekend dat Dest zich bij het team zou voegen, en een dag later stond hij al meteen in de basis tijdens de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Rangers. Was dit een moeilijke keuze voor Bosz? "Eigenlijk wel, want hij is pas net bij ons", vertelde hij aan de camera van RTL. "Aan de andere kant is hij een speler die op die positie heeft gespeeld en hij is ook nog eens een goede voetballer, dus het was niet helemaal onlogisch."

Dest kreeg vorig seizoen weinig speeltijd als huurling bij AC Milan, maar Bosz is ervan overtuigd dat de Amerikaanse international genoeg minuten heeft gemaakt. "Daar hebben we wel naar gekeken, maar hij heeft natuurlijk ook in juni nog gespeeld met het Amerikaanse team. Dus hij heeft wel wedstrijdritme", aldus Bosz. In eerste instantie was Lang nog een twijfelgeval voor de wedstrijd in Glasgow, maar Bosz is blij dat hij zijn sterspeler kan opstellen. "Ik moet wel zeggen dat Yorbe (Vertessen, red.) het goed heeft gedaan op zijn positie. Hij heeft gescoord en was constant dreigend. Maar Noa is een vaste waarde in mijn team."

Wat betreft de krachtsverhoudingen tussen PSV en Rangers is Bosz duidelijk. "Ik denk dat wij beter zijn", verklaarde hij. "Ze hebben zeker kwaliteiten, vooral voorin. Maar ik vind toch dat wij betere spelers hebben en dat we de wedstrijd moeten winnen."