×
Home Nieuws Livescore

Fenerbahçe-fans geweerd bij duel tegen Twente na ongeregeldheden: leeg uitvak op 31 augustus!

Fenerbahçe-fans geweerd bij duel tegen Twente na ongeregeldheden: leeg uitvak op 31 augustus!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 18:48 uur

Fenerbahçe buitenspel gezet: geen uitfans toegestaan bij duel tegen FC Twente

De UEFA heeft besloten dat Fenerbahçe op 31 augustus geen uitfans mag meenemen naar het duel met FC Twente. Deze maatregel volgt op eerdere ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Maribor in de vorige voorronde van de Conference League, waarbij het duel zelfs tijdelijk gestaakt moest worden.

Twente had aanvankelijk veel fans verwacht voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe, maar nu lijkt het uitvak leeg te blijven op 31 augustus, tenzij Fenerbahçe in hoger beroep gaat. De Tukkers hadden zelfs al een andere plek toegewezen aan de mensen die normaal gesproken onder het uitvak zitten, maar dit besluit werd bekritiseerd door de eigen aanhang.

Desondanks zijn er wel 350 kaarten verkocht voor meereizende fans voor het duel in Istanbul op donderdag. In de vorige voorronde moest de uitwedstrijd tijdelijk gestaakt worden vanwege wangedrag van de Fenerbahçe-fans. Ook tijdens de eerste voorronde tussen Hammarby IF en Twente ging het mis op de tribune. Het tweeluik is cruciaal voor de Tukkers, aangezien de winnaar over twee wedstrijden zich plaatst voor de groepsfase van de Conference League.