×
Home Nieuws Livescore

Verweij verbaasd over Ajax's keuze voor Gaaei en gemiste kansen met Dest en Lang

Verweij verbaasd over Ajax's keuze voor Gaaei en gemiste kansen met Dest en Lang
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 18:36 uur

Ajax laat kansen liggen op het binnenhalen van talentvolle Nederlandse spelers, zo stelt sportjournalist Mike Verweij. Hij kan niet begrijpen waarom de club geen poging heeft gewaagd om Sergiño Dest aan te trekken. In plaats daarvan kozen ze voor de Deense speler Anton Gaaei. Verweij wijst naar de woorden van trainer Maurice Steijn, die eerder aangaf Nederlandse spelers te willen halen.

"Steijn heeft ervoor gekozen om Nederlands als voertaal te gebruiken bij Ajax", legt Verweij uit. "Misschien heeft Sven Mislintat dat niet helemaal begrepen. Het is onbegrijpelijk dat je een jongen als Dest, geboren in Almere en opgeleid bij Ajax, links laat liggen. Hij is bij Ajax groot geworden en heeft zelfs een transfer naar FC Barcelona afgedwongen. In plaats daarvan halen ze een speler uit Denemarken, dat snap ik echt niet."

Verweij trekt een vergelijking met de transfer van Noa Lang naar PSV. "Earnest Stewart, een Amerikaan, heeft hem overgehaald. Hetzelfde geldt voor Noa Lang. Als Ajax eerder actie had ondernomen, hadden ze hem kunnen behouden. Als ze proactief waren geweest, hadden ze zowel Lang als Dest kunnen hebben. Dan hadden ze tenminste Nederlandse spelers in het team gehad."